Kom på att jag hade tänkt lägga ut ett tokbra recept på bönsallad som är jättegod till allt som kan grillas (och särskilt Haloumiost) för ett tag sedan, men glömde totalt bort det. Så det kommer nu istället. Enjoy!
Böntriss (6 portioner)
3 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
1 msk hackad gräslök
175 g späda haricots verts
400 g konserverade sojabönor, sköljda och avrunna
400 g konserverade kidneybönor, sköljda och avrunna
2 tomater, hackade
4 salladslökar, hackade
125 g fetaost, skuren i tärningar
salt och peppar
1. Blanda samman olivolja, cintronsaft, tomatpuré, balsamvinäger och hackad gräslök, vispa väl.
2. Koka haricots verts 4-5 minuter i lättsaltat vatten. Rinn av.
3. Blanda ner bönorna i dressingen.
4. Tillsätt tomater, salladslök och fetaost och krydda med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar