söndag, mars 18, 2007

Vardagstankar

Under vinterns mörka timmar ligger tankarna i ide och slumrar. Aldrig är det så svårt att få någonting gjort som när mörkret ligger tungt runt alla knutar och nästan verkar rinna in genom gliporna mellan det dubbla fönsterglaset och karmen, och liksom klibbar sig fast vid huden när man vågar sig utanför det trygga ljuset inomhus.

Därför är det så underbart när våren kommer! Tankarna orkar flyga fritt igen, solljuset ger energi utan like och överallt börjar det gro och knoppas och grönska. Glädjen bubblar och skrattet vill inte stanna instängt längre - ut, ut, ut flyger det, hela tiden!

Tyvärr blir det ju också nån sorts antiklimax när man har gått och varit glad åt vårvädret i en dryg vecka, tittar ut genom fönstret och upptäcker att - det snöar! Snö nu? Vilka idiotiska påhitt naturen har för sig såhär års. Jag hade verkligen hoppats på en riktigt lång och varm vår, med massa tillfällen till solsken och mys i vårvädret. Men just nu ser det ju inte precis ut som om det kommer bli så inom den närmaste framtiden, inte.

Så den som kan ordna vårfint mysväder till nästa helg får en jättekram och massa cred av mig! :P

Inga kommentarer: