lördag, juni 09, 2007

Värmebölja

I flera dagar har solen lyst rejält, och för varje dag blir det bara varmare och varmare. Det är inte utan att man börjar undra hur snabbt och mycket växthuseffekten egentligen påverkar vårt klimat just nu. Med tanke på att det är precis i början av juni och det har varit uppemot trettio grader varmt i skuggan i flera dagar nu känns det som om verkligheten faktiskt börjar komma ikapp det som så många har talat om ett bra tag nu.

Det är lite skrämmande när det blir så påtagligt som nu. Även om det väl har varit sådant här väder såhärårs tidigare somrar med, så har jag svårt att påminna mig om något år då det har varit så här extremt. Det är tur att man kan sitta inne där det trots allt är lite svalare än i skuggan, för som det är nu kan man ju knappast ha några mängder av kläder på sig, och solens strålar tar mer än man tror även om man är utomhus en aldrig så liten stund. Tur att man har rejäl solskyddsfaktor på sig så fort man sticker nästippen utanför ytterdörrn, annars skulle jag väl varit både röd och prickig och kliig på grund av soleksemet som jag, peppar peppar ta i trä, sluppit hittills... Får se hur länge det håller i sig!

Det är väl synd att klaga på värmen och solen nu när den är här, men nån måtta får det väl ändå vara; det leder ju bara till huvudvärk som ingenting hjälper mot!

Inga kommentarer: