söndag, september 24, 2006

Harmony?

Vissa dagar är det som om tiden springer iväg, andra riktigt segar sig fram. Ibland lyckas man göra allt man har planerat, bland inget alls. Förra veckan var en sån där vecka när tiden bara försvann. Samtidigt som det kändes som man hade fullt upp precis hela tiden, så fick man nästan ingenting gjort. Jättekonstigt, men framförallt jättejobbigt. En konfliktrapport om Tjetjenien skulle skrivas, och skrevs gjordes det. Precis hela tiden, nästan till och med dygnet runt. I snitt sovs det nog ungefär fem timmar per natt, och det var sena nätter som gällde. Allt för ett eländigt arbete som skulle lämnas i på torsdagsmorgonen. Och faktiskt, trots att det såg helt hopplöst ut, så blev det både klart och inlämnat i tid, utan att hela sista natten behövde offras.

I fredags morse kom kusinen till stan, och efter diverse krångel som spöregn, bussförsening på grund av busskrock och krånglande datasystem på Komvux, så kunde vi åka hem och avnjuta en härlig frukost. Efter en stunds vila fortsatte vi med promenad till UmU och vidare ner på stan för lunch och shopping på hög nivå. Sammantrålning med Jenny och lunch på Catarinas följdes av många butiker, och lite inköp av framförallt halsband. Efter närmare fyra timmar var vi hemma igen och tog igen oss, satte upp gardiner o skrev brev. Kvällen tillbringades hos kusinens polare med tacomiddag. Sängen var väääldigt skön sen. Det känns i hela kroppen att jag inte har tagit igen allt än!

Lördagen var ett under av effektivitet; tvätt (handtvätt inräknad), städ, dusch, städ av kök, matlagning, inköp av citronmeliss och grön växt nere på ICA, rengöring av krukor och ommöblering skedde mellan tio och två. Ett besök på Strömpilen ledde till ännu fler inköp av växter, och mat, och lite dricka, och sedan tillbringades ett bra tag med plantering, dammsugning, dusch (igen) och lite vila. Sedan fixades middag med Jenny; ungsstekt lax, varm potatissallad och stekt haloumiost. Förfestade gjorde vi hos Therese och Tomas, och sen drog vi ner på stan. Hemma var jag ungefär halv tre, och jag fullkomligt stöp i säng!



Cia förfestar. Lägg särskilt märke till den mycket tjusiga drinkpinnen i shotglaset!

Söndagen har tillbringats mest i sängen/på golvet/i fåtöljen på grund av akut trötthet. Men en skön trötthet - det är så skönt att ha fått helt iordning i rummet, det är lugn och skönt, och jag känner mig helt harmonisk för att låta Jennys uttryck!

Inga kommentarer: